środa, 23 stycznia 2013

Surówka z białej kapusty

Dlaczego doba ma tylko 24 godziny? To zdecydowanie zbyt mało czasu na to aby pogodzić obowiązki domowe, pracę, rehabilitację córki a na dodatek mieć czas dla siebie. Jakie są Wasze sposoby aby wszystko ogarnąć? Dość długo mnie tu nie było bo wciąż brak mi czasu ale nadal gotuję i staram się robić zdjęcia, w miarę możliwości postaram się umieszczać co jakiś czas jakiś post. Dziś przepyszna surówka z białej kapusty, odkąd ją spróbowałam jest moją ulubioną.




biała kapusta
seler w słoiku
kukurydza
por
majonez
chrzan w słoiku

Kapustę poszatkować, posolić i ugnieść. Seler odcisnąć, dodać do kapusty, kukurydzę osączyć i również dodać do kapusty. Por pokroić w krążki lub półplasterki, wymieszać z kapustą, selerem i kukurydzą.  W osobnej małej miseczce wymieszać majonez z chrzanem, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać z kapustą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasto kruche z nadzieniem śliwkowo-budyniowym

Odkąd znalazłam przepis na  Słodkich Fantazjach  na to przepyszne, kruche ciasto z obłędnym śliwkowym nadzieniem jestem jego wielką fanką. W...