wtorek, 25 czerwca 2013

Cynamonowe jagody

Przepis na te pyszne jagody wypatrzyłam na  i gdy tylko pojawiły się te małe,czarne, pyszne kuleczki postanowiłam je zrobić. Są naprawdę pyszne. Można je wykorzystać do różnych deserów, lodów czy ciast, naprawdę polecam.





ok. 250 g jagód
1 płaska łyżeczka cynamonu
ok 4 szt goździków goździków
ok 7 łyżek cukru

Jagody obtaczamy w cukrze, dodajemy cynamon i goździki, zostawiamy na 3 dni w lodówce. Owoce puszczą soki. Można jeść od razu lub zostawić na zimę, wówczas słoiczki z jagodami pasteryzujemy ok 10 min.

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł! Ubóstwiam jagody, może też zrobię w domku taką pyszność ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...