Pyszna konfitura z czarną herbatą, łatwa a jak cieszy w zimowe, długie wieczory dodana na przykład do herbaty. Jeszcze lepiej smakuje ze słodką bułeczką z masłem, pycha. Przepis z gazety ,,Takie jest życie".
60 dag czarnych porzeczek
40 dag cukru żelującego 2:1
200 ml czarnej herbaty
2,5 łyżki likieru z czarnej porzeczki
sok z 3/4 cytryny
Jagody porzeczek oderwać od gałązek. Wymieszać owoce z cukrem żelującym, herbatą, likierem i sokiem z cytryny. Mieszając gotować 3 minuty. Przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić.
niedziela, 21 lipca 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
-
Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na jakąś sytą sałatkę. Tym razem padło na tą z czerwoną fasolą i koniecznie z majonezem. Nie podaję d...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz