środa, 23 stycznia 2013

Surówka z białej kapusty

Dlaczego doba ma tylko 24 godziny? To zdecydowanie zbyt mało czasu na to aby pogodzić obowiązki domowe, pracę, rehabilitację córki a na dodatek mieć czas dla siebie. Jakie są Wasze sposoby aby wszystko ogarnąć? Dość długo mnie tu nie było bo wciąż brak mi czasu ale nadal gotuję i staram się robić zdjęcia, w miarę możliwości postaram się umieszczać co jakiś czas jakiś post. Dziś przepyszna surówka z białej kapusty, odkąd ją spróbowałam jest moją ulubioną.




biała kapusta
seler w słoiku
kukurydza
por
majonez
chrzan w słoiku

Kapustę poszatkować, posolić i ugnieść. Seler odcisnąć, dodać do kapusty, kukurydzę osączyć i również dodać do kapusty. Por pokroić w krążki lub półplasterki, wymieszać z kapustą, selerem i kukurydzą.  W osobnej małej miseczce wymieszać majonez z chrzanem, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać z kapustą.

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...