Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z września 1, 2015

Sałatka z kapusty i papryki

Sałatka ta została przezemnie na jakiś czas zapomniana ale niedawno ją odkapałam i oto jest. Idealna sałatka do obiadu lub nawet do kanapek. W smaku delikatna, słodkawa, naprawdę pyszna. Za przepis dziękuję Ani P.



biała kapusta 4 papryki czerwone 0,5 kg cebuli
Zalewa: 1/2 l octu
2 i 1/2 l wody
1/2 kg cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
4 łużki z górką soli

Wszystkie składniki zalewy zagotować i ostudzić.  Kapustę poszatkować, papryki umyć, oczyścić i pokroić na cienkie paski a cebulę w piórka. Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalać zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.