wtorek, 22 września 2015

Gofry dyniowe

W tym roku mam sporo dyni więc czas na jej wykorzystanie. Polecam te proste a zarazem pyszne gofry. Idealne na leniwe śniadanie posypane cukrem pudrem lub z dowolną konfiturą czy bitą śmietaną. Przepis znalazłam tu.





1 szklanka puree z dyni
2 jajka
1/3 szklanki oleju
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
szczypta cynamonu

Jajka utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze wymieszać. Piec w gofrownicy. Czas pieczenia zależy od konkretnego modelu gofrownicy.

1 komentarz:

Ciasto kruche z nadzieniem śliwkowo-budyniowym

Odkąd znalazłam przepis na  Słodkich Fantazjach  na to przepyszne, kruche ciasto z obłędnym śliwkowym nadzieniem jestem jego wielką fanką. W...