Całkiem inny smak piersi niż te w tradycyjnej bułce tartej. Naprawdę fajne, pikantne ciasto od czasu do czasu pozwoli nam zróżnicować nasz zwykły kotlecik z piersi. Przepis z tego bloga.
2 piersi z kurczaka
40 g mąki
1 jajko
odrobina mleka
chilli
słodka papryka
sól
pieprz
Piersi z kurczaka myjemy pod wodą, osuszamy. Resztę składników mieszamy ze sobą, jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy mleka. Jednak musi trzymać się mięsa. Zanurzamy w niej piersi, odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po ty czasie smażymy na odrobinie rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Wygląda apetycznie i to na ostro uwielbiam,dodałabym jeszcze odrobinę sosu majonezowego(kupiłam pyszny w Lidlu) i frytki,mniam...
OdpowiedzUsuń