Sezon ogórkowy w pełni więc i u mnie nie może zabraknąć ogórków. Zaczynam od kwaszonych jak co roku potem będzie pora na inne przetwory z ogórków, a tymczasem zostawiam Was z tymi pysznymi ogórkami.
ogórki
czosnek
chrzan
liście czarnej porzeczki lub wiśni
koper
Zalewa:
1 łyżka soli
1 l wody
Ogórki myjemy i układamy ciasno w słoikach razem z obranym czosnkiem, chrzanem, liśćmi i koprem. Przegotowaną i ostudzoną wodę mieszamy z solą. Zalewamy ogórki i zakręcamy. Odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce.
wtorek, 12 lipca 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz