Sałatki. To naprawę pyszny dodatek do świeżutkiego chleba. Ale najbardziej lubię te treściwe z majonezem, który uwielbiam. Ta jest z tuńczykiem więc jeśli ktoś go lubi to szczerze polecam. Bardzo prosta i smaczna. Za przepis dziękuję mojej koleżance Aguśce.
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 spora cebula (jeżeli ktoś woli można dać mniejszą)
puszka kukurydzy
6 jajek
słoik ogórków konserwowych
sól
pieprz
majonez
Tuńczyka lekko odcisnąć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
piątek, 25 listopada 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz