czwartek, 6 września 2012

Sałatka z czerwoną fasolą

Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na jakąś sytą sałatkę. Tym razem padło na tą z czerwoną fasolą i koniecznie z majonezem. Nie podaję dokładnych ilości bo zawszę robię na oko, można dodać więcej sera lub fasoli, jak kto lubi.


jajka
jabłko
por
czerwona fasola z puszki
ser żółty
majonez
sól
pieprz


Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę. Por umyć, oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Czerwoną fasolę opłukać i osączyć. Ser żółty pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać majonez.

4 komentarze:

  1. sałatka... jeny, wieki nie jadłam takiej zwykłej...

    OdpowiedzUsuń
  2. To zależy ile chce Pani tej sałatki. Ja na puszkę fasoli daję ok. 5 jajek.

    OdpowiedzUsuń
  3. to zależy też jaka puszka fasoli, 2-3 jajka dość żeby nie pezjajczyć salatki

    OdpowiedzUsuń

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...