jajka
jabłko
por
czerwona fasola z puszki
ser żółty
majonez
sól
pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę. Por umyć, oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Czerwoną fasolę opłukać i osączyć. Ser żółty pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać majonez.
sałatka... jeny, wieki nie jadłam takiej zwykłej...
OdpowiedzUsuńa ile tych jajek?
OdpowiedzUsuńTo zależy ile chce Pani tej sałatki. Ja na puszkę fasoli daję ok. 5 jajek.
OdpowiedzUsuńto zależy też jaka puszka fasoli, 2-3 jajka dość żeby nie pezjajczyć salatki
OdpowiedzUsuń