100 g kurczaka
100 g polędwicy
2 kromki chleba
1 ziemniak
1/2 czerwonej papryki
mała cebula
1 jajko
żółty ser
2 kromki chleba
1 ziemniak
1/2 czerwonej papryki
mała cebula
1 jajko
żółty ser
85 g sera feta
pęczek zielonej cebulki
musztarda
miód
sól
pęczek zielonej cebulki
musztarda
miód
sól
pieprz
Mięso myjemy i blendujemy (zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa).Chleb również blendujemy, drobno pokrojoną cebulę smażymy, ziemniaka i ser trzemy, paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy ulubionymi ziołami pasującymi do mięsa, na końcu dodajemy dymkę. Całość przekładamy do naczynia do pieczenia ( u mnie forma keksowa). Piec w 190 st. C przez 1,5h. Pod koniec mięso polewamy mieszanką z miodu i musztardy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz