niedziela, 15 stycznia 2012

Fasolka po bretońsku

,,Moja ulubiona fasolka po bretońsku. Każdy ma jakiś swój wypróbowany przepis ja dzielę się z Wami moim, który dostałam od koleżanki wiele lat temu''.





fasola Jaś
boczek
cienka kiełbasa
natka pietruszki
sól
pieprz
papryka w proszku
koncentrat pomidorowy


Fasolę moczymy, najlepiej całą noc. Gotujemy fasolę dopóki nie zacznie robić się miękka. Gdy już taka będzie dodajemy boczek i cienką kiełbasę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki oraz sól, pieprz, paprykę w proszku do smaku. Następnie koncentrat pomidorowy. W szklance rozrabiamy mąkę z wodą. Wlewamy do fasolki i gotujemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...