,,Moja ulubiona fasolka po bretońsku. Każdy ma jakiś swój wypróbowany przepis ja dzielę się z Wami moim, który dostałam od koleżanki wiele lat temu''.
fasola Jaś
boczek
cienka kiełbasa
natka pietruszki
sól
pieprz
papryka w proszku
koncentrat pomidorowy
Fasolę moczymy, najlepiej całą noc. Gotujemy fasolę dopóki nie zacznie robić się miękka. Gdy już taka będzie dodajemy boczek i cienką kiełbasę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki oraz sól, pieprz, paprykę w proszku do smaku. Następnie koncentrat pomidorowy. W szklance rozrabiamy mąkę z wodą. Wlewamy do fasolki i gotujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz