sobota, 30 lipca 2016

Ogórki z miodem

Będąc dalej w klimacie ogórkowym zapraszam na chrupiące ogórki z miodem. Przepis na nie mam od koleżanki bo będąc u niej tak mi posmakowały, że postanowiłam zrobić je sama. W domu oczywiście wszyscy za nimi przepadają.




3 kg ogórków
1 l wody
1,5 szklanki cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki soli
1 szklanka octu 10%

Ogórki umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć w wyparzonych słoikach. Zagotować razem wodę, cukier, miód, sól i ocet. Zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ciasto kruche z nadzieniem śliwkowo-budyniowym

Odkąd znalazłam przepis na  Słodkich Fantazjach  na to przepyszne, kruche ciasto z obłędnym śliwkowym nadzieniem jestem jego wielką fanką. W...