Będąc dalej w klimacie ogórkowym zapraszam na chrupiące ogórki z miodem. Przepis na nie mam od koleżanki bo będąc u niej tak mi posmakowały, że postanowiłam zrobić je sama. W domu oczywiście wszyscy za nimi przepadają.
3 kg ogórków
1 l wody
1,5 szklanki cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki soli
1 szklanka octu 10%
Ogórki umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć w wyparzonych słoikach. Zagotować razem wodę, cukier, miód, sól i ocet. Zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.
sobota, 30 lipca 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz