W mojej spiżarni nie może oczywiście zabraknąć korniszonych. Bo cóż nam najlepiej smakuje zimą jak nie własne przetwory. Nie są one ani za dlelikatne, ani też za ostre dla mnie w sam raz.
4 l wody
0,5 l octu
0,5 szklanki soli
0,5 szklanki cukru
ziele angielskie
liść laurowy
gorczyca
marchewka
Ogórki umyć, osuszyć i ułożyć w wyparzonych, suchych słoikach. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą, zielem gorczycą i marchewką obraną i pokrojoną na ćwiartki. Ogórki zalać zalewą pasteryzować 10 - 15 minut od chwili zagotowania.
wtorek, 23 lipca 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Placki dyniowe
Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe puree z dyni. U mnie podane z konfi...
-
Bardzo proste i szybkie ciasto z dodatkiem miodu, wprost idealne do herbaty z cytryną. Takie zwyczajne ciasto można przygotować w kilkadzies...
-
Kolejna babka tym razem z octem, tak też się zdziwiłam jak zobaczyłam w składzie ocet. Bebeczka okazała się pyszna ze szklaneczką mleka lub ...
-
To ciasto to smak dzieciństwa. W domu nigdy go nie piekliśmy ale dokładnie pamiętam ten smak ciasta jedzonego u koleżanki. Niby nic niezwykł...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz