środa, 24 lipca 2013

Placki z cukinii

Placuszki z cukinii robię podobnie do placków ziemniaczanych. Są naprawdę pyszne idealne na ciepłą kolację. Proporcję można samemu zmieniać.





2 cukinie
2 jajka
mąka
sól
pieprz

Cukinię umyć, odkroić końce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar soku. Dodać jajka i tyle mąki aby ciasto nie było za rzadkie, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszcz z obydwu stron na złoty kolor.


2 komentarze:

  1. bardzo lubię te placuszki, ostatnio jem je chyba prawie codziennie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam je po raz pierwszy i wyszły mi rewelacyjnie :) Polecam :)

    OdpowiedzUsuń

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...