1szklanka ryżu(surowego)
0,5kg mięsa mielonego
kapusta biała
1 jajko
cebula
koncentrat pomidorowy
sól
0,5kg mięsa mielonego
kapusta biała
1 jajko
cebula
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
kostka rosołowa
kostka rosołowa
Kapustę posiekać,dodać do niej mięso mielone,ryż,jajko,wymieszać.Cebulę posiekać dodać do reszty.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Formować kotleciki i obsmażyć je z obu storn na gorącym oleju na dużym ogniu.Usmażone kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie,dodać koncentrat pomidorowy.Zalać wywarem kotleciki.Piec w piekarniku 1godz. w temperaturze 180 st. Podawać same kotleciki z sosem ewentualnie jako dodatke do ziemniaków i surówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz