wtorek, 27 sierpnia 2013

Kotlety ala gołąbki

Kotlety ala gołąbki to świetna alternatywa dla klasycznych gołąbków. Najlepszą ich zaletą jest szybkość ich przygotowania oraz smak, który daleko nie odbiega od klasycznych gołąbków. Więc jak nie mamy czasu dla odmiany możemy zrobić i takie kotleciki. Przepis z tej strony.



1szklanka ryżu(surowego)
0,5kg mięsa mielonego
kapusta biała
1 jajko
cebula
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
kostka rosołowa

Kapustę posiekać,dodać do niej mięso mielone,ryż,jajko,wymieszać.Cebulę posiekać dodać do reszty.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Formować kotleciki i obsmażyć je z obu storn na gorącym oleju na dużym ogniu.Usmażone kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie,dodać koncentrat pomidorowy.Zalać wywarem kotleciki.Piec w piekarniku 1godz. w temperaturze 180 st. Podawać same kotleciki z sosem ewentualnie jako dodatke do ziemniaków i surówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Placki dyniowe

Moje ulubione placuszki dyniowe. Idealne na śniadanie, szybkie w przygotowaniu jeżeli już mamy gotowe  puree z dyni.  U mnie podane z  konfi...